Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Владика Јустин уручио Орден краља Милутина г. Видану Михајловићу

У 22. недељу по Духовима, 01. новембра 2015. године, свету архијерејску Литургију у Засељу код Пожеге служио је Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин. На Литургији су саслуживали намесник пожешко-ариљски протојереј-ставрофор Ненад Величковић, намесник црногорски протојереј-ставрофор Милутин Стевановић, протојереј-ставрофор Дмитар Луковић из Пожеге, јереј Жељко Пантелић из Косјерића, протођакон Александар Грујовић из Краљева и ђакон Александар Каранац из Пожеге. За дивно појање задужена је била певница под вођством протојереја Драгана Стевић из Ариља.

У надахнутој беседи, владика Јустин је говорио о нашем спасењу и указао на то да пред Богом нема мртвих, да смо сви живи, и да у овоземаљском животу треба да држимо заповести Божије и да се трудимо да узрастамо у врлинама, како би и по пресељењу остали у заједници са Богом у Небеској Цркви.
Овом приликом Епископ је задужбинару засељске цркве г. Видану Михајиловићу уручио Орден Светог Краља Милутина, за заслуге на украшавању цркве и комплетној рестаурацији парохијског дома. После службе, г. Видан је упознао владику са својим даљим плановима око уређења цркве и изградње велике цркене сале.

Владика, свештенство и г. Видан су затим наставили разговор у канцеларији парохијског дома, а потом су,  са верним народом, били гости у дому породице Михајиловић.

јереј Дејан Војисављевић

Contact Us