Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Верска настава у првој Паметној учионици у Србији

Дана 12. јануара 2018. године организован је угледни час у првој Паметној учионици у Србији.  Комбиновање живе речи наставника и употреба савремене технологије показала се као одличан пример за усвајање новог градива.

Наставник српског језика Сандра Рудњанин и наставник верске наставе Марко Јоргић реализовали су угледни час на тему Житије Светог Саве.

Ученици су добили истраживачке задатке, прочитали пажљиво одломак из Житија Светог Саве, забележили запажања и обратили пажњу на лик светитеља у овом одломку. Велику пажњу ђацима привукла је карта путовања Светог Саве која је била пројектована на Паметној табли. На карти су биле обележене све битне године путовања нашег првог архиепископа.

Ученици осмог разреда су сазнали занимљиве детаље из живота светитеља које до тада нису знали. Упознали су се са животом Светог Саве, одласком на Свету Гору, монашењем, монашким животом на Светој Гори, улогом и значајем који је имао за српску цркву и државу, са градњом Хиландара.

Уз помоћ савремене технологије приказан је сам чин монашења, где су ученици увидели специфичности у Растковом монашењу.

Најинтересантнији део за ученике је био завршни део часа где су се надметали у квизу, који је направљен у едукативној игрици КАХУТ. Сваки ђак је добио таблет рачунар помоћу којег је одговарао на постављена питања. Питања су била пројектована на паметној табли, а на таблетима су им излазили понуђени одговори. Квиз је био посвећен наставној јединици која је била обрађена на овом часу.

Угледном часу присуствовали су директор школе Биљана Барловац и велики број колега.

Марко Јоргић, наставник верске наставе и помоћник директора

ОШ “Вук Караџић“, Краљево

Contact Us