Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Вероучитељима ОШ “Вук Караџић“ посебне награде

У петак 17. новембра Основна школа ,,Вук Караџић“ у Краљеву свечано је у краљевачком биоскопу ,,Кварт“ обележила 88. годину свог постојања. Том приликом међу награђеним учитељима и наставницима посебну награду за велики труд и залагање у наставним и ваннаставним активностима добили су вероучитељи Марко Јоргић и Стеван Минић.

Похвала коју колектив ОШ ,,Вук Караџић“ сваке године додељује истакнутим радницима уследила је након године трудољубивог залагања поменутих вероучитеља. О угледу и поверењу који колектив указује сведоче и многобројне активности које вероучитељи организују или су пак активни учесници. Међу њима посебну пажњу изискује вођење ђачког парламента, чије активности су препознате и изван граница наше општине што је потврђено позивом на ,,Конференцију ученичких парламената Србије“ у Смедереву где је наша школа учествовала као једини представник у окружењу. Уз вођење ученичког парламента труд је препознат и у организацији различитих манифестација, припреми изложби, дочека гостију, организацији обележавања и прославе дана школе, активним учешћем ученика у богослужењу при храму Светог Василија Острошког на Берановцу, као и посетама ученика манастирима у Србији. Љубав и несебичну жртву вероучитеља посебно примећују ученици наше школе што показује чињеница да готово 90 процената ђака највеће школе у Краљеву похађа Верску наставу.

Многобројне и успешне активности као и изузетно залагање у раду и ангажовању наставних и ваннаставних активности наших вероучитеља, нису остали непримећени од стране школског колектива о чему сведоче посебне награде уручене овом приликом.

Михајло Живковић, ОШ ,,Вук Караџић“

Contact Us