Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Веронаука на делу у Севојну

У суботу, 6.11. 2021. на празник Задушнице, у народу познате као Митровске, на велику радост мештана Севојна, велики број деце из Основне школе „Алекса Дејовић“ од петог до осмог разреда, дошли су у цркву, упркос киши која је лила. О значају овог догађаја, говоре и чињенице да је појединој деци ово било прво причешћивање као и присуство на Светој Литургији.

Као што апостол Павле у својој посланици Солуњанима, која се чита на овај дан, говори: ,,Браћо, нећу да вам буде непознато шта је са онима који су уснули, да не бисте туговали као они који немају наде. Јер ако верујемо да Исус умре и васкрсе, тако ће и Бог оне који су уснули у Исусу довести С Њим”, деца су посебно била мотивисана да присуствују јер су имали прилику да се помоле за своје преминуле сроднике.

Након Литургије и одржаног парастоса, било је пригодно послужење за сву децу и присутне, које је припремио старешина храма, отац Владимир. Дечији весели жагор је одзвањао црквеном портом, а остали верници су задовољно посматрали подмладак у свом храму.

Вероучитељица Милица Глукчевић

Contact Us