Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Велика Среда и Велики Четвртак У Саборном храму Епархије жичке

Ходећи ка сверадосном празнику Васкрсења Христовог, литургијска заједница при храму Светог Саве у Краљеву се сабрала око свог Предстојатеља Епископа Јустина. Свештенодејствујући Свету Евхаристију која је од Господа принета у сионској горњици  на Велики Четвртак,  на овај дан 2016. године причасници исте стварности учешћа у Телу и Крви Христовој били су свештенослужитељи и верни народ са својим Епископом. Он их је  литургијској проповеди охрабрио да посни ход који није лак за оне који му ревносно приступају приведу добром крају који ће ускоро наступити на празник Васкрсења Христовог. Динамика поста као крстоносног подвига и радост евхаристијског сусрета са Господом најбоље изражавају постојање Цркве између историје и Царства Небеског.

Радује нас број причасника који су се одазвали позиву  “Са страхом Божијим и вером приступите“. Надамо се и позивамо све оне који носе крст посништва да га одважно изнесу у Васкрсни Дан. Велики Четвртак и Велика Субота нису дани у које се можемо причестити да не бисмо долазили на Васкрс у Цркву, већ припрема да бисмо могли доћи на Васкршњу Литургију и на њој осетити пуноћу јединства са Господом и Свима Светима у дан Празника над Празницима.

У Велику Среду 2016.године са почетком у 18:00 часова у Храму Светог Саве у Краљеву је служена Света Тајна Јелеоосвећења. Началствовао је архимандрит Дамјан (Цветковић), а саслуживало братство Храма. Велики број верног народа је помазан освештаним јелејем на исцељење душе и тела.

јереј Александар Р. Јевтић

Contact Us