Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Величанствен концерт Данице Црногорчевић на платоу испред Храма Преображења Господњег на Златибору

У оквиру богатог програма „Златиборског културног лета“, 23. јула 2021. године са почетком у 19:00 на платоу испред Храма Преображења Господњег на Златибору одржан је концерт етно и духовне музике Данице Црногорчевић, у присуству великог броја гостију и посетилаца.

Концерт је у 19 часова отворен нумером „ Не гони коња мори, момче“, док је касније ова млада талентована уметница угрејала душу свих присутних песмама: „Маријо славна“, „Говори Господе“, „Каранфил се на пут спрема“, „Удаде се Јагодо“, „Жубор вода жуборила“, „Еј драги драги“, „Српкиња је мене мајка родила“, „Сини јарко сунце са Косова“…

 

Велико одушевљење публике и громогласан аплауз изазвала је и новокомпонована песма „Кроз живот и смрт“  чији је текст писао Даницин супруг, ђакон Иван Црногорчевић, као и песма о страдању српског народа у Јасеновцу „Рано моја“ за коју је снимљен и спот. Певачка етно грпа „Горица“ је такође употпунила овај концерт песмом „Црвен цвете“.

 

Концерт је завршен песмом која је посвећена Светом Василију Острошком.

Даница Црногорчвић, певачица етно и духовне музике и дипломирана историчарка уметности, у концерту који је трајао више од сат времена, својим гласом улепшала је ово летње златиборско вече, док је публика на то одговорила громогласним аплаузом и певањем.

 

Следеће културно дешавање у Храму Преображења Господњег биће гостовање глумца Небојше Дугалића 30. јула са почетком у 19:00 часова.

Извор: Туристичка организација Златибор

Contact Us