Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Васкршњи концерт хорова у Ужицу

У данима васкршње радости црква Светог великомученика Георгија под слоганом „И БИ СВЕТЛОСТ“ организовала је концерт хорова ужичког краја. На почетку концерта присутнима су се обратили старешина цркве протојереј Владимир Дуканац и градоначелница Јелена Раковић Радивојевић.

Отац Владимир  је у краткој и богонадахнутој беседи рекао: ,,Мисија наше Свете Цркве је у томе да се сједини са Христом. Да човек живи душом Христовом, да у човеку не живи само човек већ Христос. Молитва као појање, као песма, стара је колико и сама вера, колико и само човечанство. Вечерас васкршњим концертом обједињујемо и улогу наше Свете Цркве и молитвено појање”. Градоначелница Јелена Раковић Радивојевић захвалила се Цркви на подршци и неговању културних вредности. ,,Светлошћу вере и заједништва обасјан је овај простор али и наш град који ће наредне 2024. године бити национална престоница културе, а Црква Светог Ђорђа у којој се налазимо обележиће 180 година постојања. Поносни на велики јубилеј и титулу која нам је припала, окупили смо се овде и да се присетимо највиших вредности хришћанства и да сви заједно славимо живот и нове почетке. У овом земаљском животу тежње и намере треба да нам буду исте. Гајећи клицу добра у себи помажимо другима и верујмо у светлост која увек долази”, поручила је градоначелница.  Присутнима су се представили хорови “Млађани грађани”, дечији хор ,,Ђурђевак“ при Цркви Светог Ђорђа, Етно-група “Ђурђевак” и Певачко друштво “Златиборска вила”.

Славопој Богу и васкршње песме су испуниле простор цркве која је била испуњена нашим суграђанима, а по њиховим лицима могло се закључити да је васкршњи концерт хорова оплеменио њихове душе.

                                                                                                                                Протојереј Љубан Петровић

Contact Us