Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Васкршње човекољубље у Краљеву

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. Јустина краљевачко свештенство је у данима васкршње радости предузело низ активности човекољубивог карактера.

На дан Васкрсења Христовог свештенство града Краљева посетило je здравствени центар “Студеница“. Том приликом болесницима су подељена васкршња јаја и пригодни дарови у знак жеље за оздрављењем. Многи лекари, медицинско особље и болесници су се видно обрадовали овом изненадном сусрету и васкршњем поздраву “Христос васкрсе“ који је ушао и под сводове лечилишта.

 

 

Након пасхалног вечерњег богослужења које је служено у Светосавском храму, уз читање Јеванђеља на седам језика, у присуству великог броја одраслих и деце, одржана је такмичење у куцању васкршњим јајима. Деци чија су се јаја показала најтврђим додељене су васкршње награде, а осталој деци подељене су иконе.

У среду Светле седмице, свештеници из братства Храма Светог Саве посетили су СОС Дечије село Краљево. Деци без родитељског старања, која се на овом месту одгајају и васпитавају, подељени су васкршњи дарови. Посебну радост изазвале су лопте које представљају сталног дечијег сапутника кроз одрастање и заједничку игру.

Истог дана, посећена је и Народна кухиња у Краљеву. Овде се трудом јавних институција и других добротвора свакодневно припремају оброци за 600 корисника. За све њих припремљена су васкршња јаја, која су са особитим задовољством и захвалношћу примили уз васкршње поздраве:

Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

Братство Храма Светог Саве, Краљево

 

 

Contact Us