Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Васкршња Литургија у Ивањици

На највећи хришћански празник, Васкрс, служено је Васкршње јутрење и света Литургија у храму Светог цара Константина и царице Јелене у Ивањици. Прва васкршња Литургија са јутрењем почела је у поноћ а служио је старешина храма, протојереј Милинко Тимотијевић уз саслуживање свештеника протојереја-ставрофора Славише Стјепановића и протонамесника Милоја Ћурчића.

Јутрење је почело литијом око храма и певањем васкршњих антифона пред вратима храма. Протојереј-ставрофор Славиша Стјепановић је прочитао Васкршњу посланицу, а старешина храма се пригодним речима обратио великом броју верног народа који је учествовао у светој Евхаристији и Чаши Господњој. Свету Литургију су са певањем улепшали и теолози мр Немања Тимотијевић, мр Александар Тимотијевић, мр Јован Кушић и професор Слободан Стојановић. За време Литургије, после заамвоне молитве, освећена су васкршња јаја која су подељена народу. Васкршња радост је настављена и по завршетку свете Евхаристије када су се најпре свештеници, а затим и верници куцали васкршњим јајима.

У храму је служена још једна света Литургија са почетком у осам часова коју је служио протојереј-ставрофор Гмитар Милуновић уз саслуживање јереја Зорана Стевлића и ђакона Милана Ђокића. Овој светој Литургији су присуствовали и певали старешина храма, свештеник Славиша и теолог Милош Војиновић уз учешће великог броја верника.

 Старешина храма,

 протојереј Милинко Тимотијевић

Contact Us