Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Васкршња изложба у Сирчи

У петак 7.4 2023, на празник Благовештења Пресвете Богомајке, у ОШ ,,Јован Цвијић“ у Сирчи, одржана је традиционална Васкршња изложба. Изложба је после две године пандемије коронавируса, поново задобила продајни карактер. У њој су учествовали ученици свих 8 разреда, родитељи, бивши ученици и наставници. Изложбу је у оправданом одсуству директора школе, отворио вероучитељ Филип Зеленовић.

Одзив родитеља и посетилаца приредбе био је велики, а за њих је изведен пригодан програм, који су приредили ученици првог, четвртог, петог, шестог и осмог разреда. Продајом ученичких радова (јаја, честитки, корпица…), које су ученици израдили на часовима ликовне културе и верске наставе,  сакупљена је значајна сума новца. Родитељи и посетиоци били су веома широке руке, тако да је победник до самога краја био неизвестан. Највише новца успели су да сакупе ученици 2. разреда. Прикупљена средства биће утрошена на одлазак ученика на излет у неку од светиња наше епархије.

За све присутне родитељи ученика су припремили пригодно послужење. После изложбе, отишли смо својим домовима, испуњени радошћу наступајућег Празника над празницима—Васкрсења Господњега.

Вероучитељ Филип Зеленовић     

                           

Contact Us