Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Васкршња богослужења у Ариљу

SAM_3032

Након страдалних богослужења кроз које смо били уроњени у реалност Христових стадања наступила су богослужења радости и усхићења. Христово Васкрсење Ариљци су имали прилике да прославе или у поноћ или у 8 часова ујутру. Свечаним Пасхалним јутрењем које је почело у поноћ и Литугријом која је служена у продужетку предстојао је отац Бојан Милошевић, а саслуживао му је протојереј Мирчета Крупниковић. На тој Литугији било је доста деце која су изнела сав напор оваквог временског богослужбеног оквира и целосним учешћем у њему обрадовали нашу литургијску заједницу. „Тјело Христово“, „Људи ликујте“, „Ој недељо најсветлији дане“ као и литургијске песме ориле су се из њихових грла.

Велики број православних хришћана учествовало је у Тајни Тела и Крви Христове и ујутру у 8 часова. Старешина цркве, протојереј Драган Стевић уз саслуживање парохијског ђакона, началствовао је сабрањем, а по заамвоној молитви освештао васкршња јаја која су подељена народу.

Радост је била употпуњена око подне када су ненајављено дошли архимандрит Јован Радосављевић и јеромонах Герман Авакумовић који су носили Благодатни огањ, а ту се задесио и прота Гмитар Милуновић из Ивањице који је био на пропутовању.

 Младен Миливојевић,

ђакон и катихета ариљски

Contact Us