Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Васкрсење Господње у Рашки

На дан Васкрсења Христовог за малишане у Рашки, Црквена општина Рашка организује Васкршњу манифестацију коју је финансијски помогла ТСО општине Рашка. Ова манифестација обухвата три дисциплине: такмичење за најлепше, најбрже и најјаче јаје. Циљ ове манифестације је био да деца доживе црквену заједницу као део њиховог свакодневног живота а задатак да се кроз представу васкршњег јајета представи слика Васкрсења Христовог, односно вечног живота који долази после смрти, као што, наизглед, мртво јаје даје живот.

На Велику суботу у периоду од 16:00 до 17:30 часова у порти храма Св. Арх. Гаврила 72 малишана украшавала су необојена, кувана јаја техником по сопственом избору. Дружење у радости и ишчекивању не само Васкрсења Христовог, већ и победе и награда, инспирисали су малишане на вредан рад. Након завршетка, двочлани жири је одабрао три малишана за три прва места: Магдалена Кошанин 1. место, Јована Јоковић 2. место и Филип Златојевић 3. место.

На сам дан Васкрсења Христовог у  12:00 часова одржане су преостале две дисциплине: најјаче и најбрже јаје. У овим двема дисциплинама учествовало је око 100 малишана.

У порти храма у куцању за најјаче јаје чекало је педесетак малишана. Прва три места у овој дисциплини заузели су следећи малишани: Милица Дрманић 1. место, Матија Милићевић 2. место и Данило Сујић 3. место.

На платоу ,у градском парку, одржано је такмичење за најбрже јаје. У овој дисциплини требало је да малишани пређу 16 метара, притом  држећи у устима врх кашике на којој је јаје. У овој дисциплини је такође учествовало око 50 малишана. У финалу трке прва три места заузели су следећи малишани: Дејана Милосављевић 1. место, Нина Милосављевић 2. место и Уна Радоњић 3. место.

Са надом да и следеће године у миру дочекамо Васкрсење Христово и да буде много више малишана, поздрављамо све учеснике, њихове породице и све православне хришћане најрадоснијим поздравом

Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе!

 Ђакон Бојан Сујић

Contact Us