Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Васкрс у Ражани код Косјерића

И ове године, Светлом Васкрсењу Христовоме, у храму Успења Пресвете Богородице у Ражани, претходила су богослужења Страсне седмице, сходно могућностима сеоске парохије.

На Велики четвртак служена је Света Литургија а на Велики Петак, са верним народом ове парохије, служена је вечерња служба са чином изношења Плаштанице, којој су се људи побожно поклонили и целивали изображено Тело Господа Нашега Исуса Христа. У наставку служено је повечерје са потресним каноном ( Плач Мајке Божије) а у 20 часова увече, почела је служба Јутрења са Статијама (Оплакивање Христа).

На Васкрс, у поноћ, традиционално, служено је Пасхално јутрење где се окупило доста верника, да заједно са протојерејом Иваном Терзићем дочекају прве зраке Христовог Васкрсења.

Ујутру, у препуној Цркви, служена је Света Литургија на којој су се у Васкршњој радости причестили скоро сви верници који су дошли. Света Литургија је била празнична и радосна, са пуно деце и насмејаних лица.

Други дан, Васкрса, после Свете Литругије, деца при овоме Храму, у трпезарији су приредила прелеп Васкршњи концерт и својом љубављу и трудом окрепила малу али радосну хришћанску заједницу при овом Храму.

Христос Воскресе!!! Ваистину Воскресе!!!

Contact Us