Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Ужице: У сусрет Божићу кроз дружење са децом у Цркви и болници

И дозва Исус дете и постави га међу њих и рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство Небеско. Који се, дакле, понизи као дете ово, онај је највећи у Царству небеском“ (Мт. 18, 1–4).

Приближивши се дану Христовог Рођења, свештенство ужичке Цркве је имало неописиву радост у разговору и цртању са децом ужичког краја, у њиховој љубави, искрености и осмеху. Наиме, ЦО Ужице је у договору са школом “Спајалица знања“ и њиховим учитељицама Даницом, Иреном и Миленом, организовала сусрет деце и свештеника, прво у просторијама ове школе, а затим у парохијском дому ужичке Цркве. Идеја је била да се деци кроз разговор са свештеницима приближи смисао доласка Господа Исуса Христа на овај свет.  Прво су свештеници посетили школу “Спајалица знања“ у којој су, кроз приче о Витлејему, Марији Дјеви и рођењу, сликовито описали долазак Сина Божијег на свет. Затим, у парохијском дому, дечији црквени хор “Ђурђевак“ је песмама и пригодним послужењем у виду сока, воћа и колача пожелео добродошлицу драгим гостима, а деца су цртежима дочарали своје доживљаје цркве и празника. Дружење је завршено у Цркви Светог Ђорђа где су деца примила божићне пакетиће.

На два дана пред најрадоснији хришћански празник рођења Богомладенца Исуса Христа, Црквена Општина у Ужицу је са својим верним православним народом и свештеницима при Цркви Светог Георгија посетила наше најмлађе на дечијем одељењу ужичке болнице. Пројављујући хришћанску љубав и пажњу, свештеници су, испред наше Црквене општине, донели пригодне Божићне пакетиће деци која леже на овом одељењу. Приликом доласка на дечије одељење, у очима деце и њихових мајки засијала је радост, а из безазлених душа могла се осетити топлина и добродошлица. Свештеници су у присуству начелнице одељења др Даре Божовић и медицинског особља, поделили деци пакетиће и са пригодним речима утехе и наде пожелели сретне наступајуће божићне празнике, деци брз опоравак, а медицинском особљу снаге, љубави и мудрости у обављању свог посла.

Протонамесник Љубан Петровић

Contact Us