Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Уснуо у Господу протојереј Војко Михајиловић (1978-2021)

На празник Света тридесет три мученика у Метилини и Светог Лазара, након Свете Литургије коју је служио у Храму Светих Цара Константина и Јелене, изненада у свом стану од последица срчаног удара у 11:40 ч. уснуо је у Господу парох трећи пожешки протојереј Војко Михајиловић.

Рођен је 28. јула 1978. године у Сјеници од оца Драгише и мајке Десанке. По завршетку призренске Богословије ступа у брачну заједницу са својом изабраницом Зорицом са којом има две ћерке Анастасију и Кристину. Очекивао је и рођење трећег детета, свог сина кога није дочекао да узме у наручје. Године 1999. као редован војник учествовао је у одбрани своје земље и свог народа од НАТО агресије. Као клирик Епархије милешевске рукоположен је 2000. године и службовао је на следећим парохијама: Божетићи, Пријепоље, Вруља, одакле 2011. године долази у Епархију жичку и службује на парохији брековачкој, одакле по благослову Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. Јустина, 2018. године бива премештен на парохију трећу пожешку. На повереним парохијама оставља запажен пастирски труд и рад, где је све своје обавезе увек обављао ревносно и на време.

 

На празник Светог архангела Михаила биће служена Света Литургија у Храму Светих цара Константина и царице Јелене са почетком у 8 часова, где ће сви који желе моћи да се опросте од нашег драгог сабрата и оца Војка, све до 13 часова када ће молитвено бити испраћен у родну Сјеницу. У Сјеници у Храму Светих апостола Петра и Павла где је отац Војко крштен и венчан, тело почившег преноћиће до понедељка када ће у 8 часова бити служена заупокојена Света Литургија, а опело ће бити служено у 13 часова, након чега ће уследити погреб на сјеничком гробљу.

Вечан ти спомен достоблажени брате и оче наш Војко.

Братство Цркве у Пожеги

Contact Us