Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Уснуо у Господу протојереј-ставрофор Предраг Миковић

На празник Благовести у свом дому у Милочају у вечерњим часовима представио се у Господу протојереј-ставрофор Предраг Миковић. Прота Предраг или како су га сви од милоште звали “Баћо“ рођен је у богољубивом дому Ђорђа и Радмиле Миковић у моравском селу Милочај 1944. године где је завршио основну школу, а по завршеној основној школи уписује Богословију у Призрену где завршава прве три године. По одслужењу војног рока завршава богословију у Сремским Карловцима 1968. године, након чега ступа у брак са својом супругом Миланком. Исте године  бива рукоположен у чин презвитера и постављен на службу брдско планинске врдилске парохије  где остаје на служби све  до своје пензије 2008. године.

 

 

Села Пекчаницу, Дедевце, Роћевиће, Врдила обилазио је пешке од почетка до краја своје парохијске службе носећи своју мантију часно у веома тешким временима марљиво се старајући за поверено му стадо и храм. У врдилској парохији и у свом родном Милочају остаће упамћен као изузетно скроман човек, добар супруг, отац и сабрат увек спреман да прискочи у помоћ. Служио је Богу и у пензији редовно долазећи у свој парохијски храм у Цветкама али исто тако где год би га  ко позвао за помоћ без обзира на године – од Врдила, Матарушке Бање војне капеле у Лађевцима.

Опело блаженопочившем проти служено  је 9. априла  у дворишту његове родне куће у Милочају у присуству свештенства, породице и многобројног народа.

Пригодну беседе одржали су архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић, као и дугогодишњи протин сапарох протојереј Владе Величковић.

Парох цветачки

протојереј Иван Терзић

Contact Us