Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Уснуо у Господу протојереј Милинко Тимотијевић (1963–2021)

На празник Светог пророка Авакума, Светог цара Уроша и Преподобног Јоаникија Девичког 15.12.2021. г. у 19.38 часова у ковид болници у Крушевцу преминуо је наш брат, парох пети ивањички, протојереј Милинко Тимотијевић.

Рођен је у селу Јелова Гора од оца Славољуба и мајке Станисаве 12.12.1963. По завршеној призренској Богословији ступио је у брачну заједницу са својом изабраницом Светланом са којом има два сина: свештенике Немању и Александра Тимотијевића. Рукоположен је 1985. године и постављен за пароха у Јелен Долу, одакле 1999. прелази на тада новоформирану парохију горобиљску код Пожеге. Године 2013. добија премештај у Ивањицу и бива постављен за старешину цркве, све до разрешења са тог послушања 2017. године.

Својом веселом нарави и оригиналном појавом, трудом и љубављу према Цркви уз помоћ своје породице и својих парохијана оставља добре резултате на свим местима службовања обнављајући и зидајући црквена здања, подједнако као и црквени живот. Парохијани ће га памтити по бројним анегдотама и доброћудности.

Тело ће му бити изложено у Цркви Рођења Светог Јована Крститеља у Горобиљу где ће се 17.12.2021. године у 9 часова служити Света заупокојена Литургија. Опело ће бити служено на истом месту у 12 часова, а по благослову Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. Јустина прота Милинко биће сахрањен у порти горобиљске цркве коју је својевремено од темеља обновио.

Вечан ти спомен достојни вечног блаженства и трајне успомене, брате наш оче Милинко!

Братство ивањичке цркве

Contact Us