Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Упокојио се протојереј Драгомир Шљивић из Чачка

Умировљени парох чачански, протојереј Драгомир Миро Шљивић, упокојио се у Господу у седамдесетој img011години живота, 4. јула 2015. године Господње.

Опело ће се служити у Саборном храму у Чачку у понедељак, 6. јула, у 12.00 часова а сахрана ће бити у 14.00 часова на градском гробљу у Чачку.

Протојереј Драгомир Шљивић рођен је 8. октобра 1945. године у Милочају код Краљева. Био је прва генерација Богословије у Сремским Карловцима након Другог светског рата. По завршетку богословије, 1969. године, бива рукоположен за свештеника са намештењем у Горњој Горевници. Ту остаје две године и прелази на парохију у Милићевцима где служи Господу до 1987. године када долази у Чачак, у храм Вазнесења Господњег. Молећи се Господу, служећи Свету Литургију и савршавајући Свете Тајне Христове остаје у Чачку на парохији до својег умировљења 2009. године.

Са супругом Аном има две кћерке, Марију и Софију, које су са својим супрузима Александром и Џимијем нашем драгом свештенослужитељу подариле унуке Ђурђу и Наталију и унучиће Андреја и Луку.

Молимо се Господу за мир душе нашег протојереја Драгомира.

Contact Us