Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Упокојила се у Господу вероучитељица Марина Луковић

Дана 19. новембра 2021. године, на празник Светог Павла Исповедника и преподобног Варлаама Хутинског, упокојила се у Господу слушкиња Господња, вероучитељица Марина Луковић.

Рођена је 28. фебруара 1969. године у Гучи, од оца Косте и мајке Љубице. Основну школу је завршила у родном мести, а гимназију у Чачку. Уписује се на Педагошки факултет, у Београду. По завршетку студија, запошљава се као педагог у основној школи у Горачићима.

Љубав према Богу и Цркви Његовој, били су пресудни, да Марина свој стални и сигурни посао педагога замени и да почне да предаје веронауку. И, ето, пуних 20 година, Марина је предано радила, учећи и преносећи реч Божју деци у Гучи и околним селима.

Била је вредна, пожртвована и предана своме послу. Великом пажњом и љубављу преносила је деци веру и љубав према, Богу, Цркви, али и свету у коме живимо.

Једна од њених последњих замисли била је да са свештеником вичким Немањом организује на пролеће „Литургијски фестивал“ поводом 20 година од повратка веронауке у школски систем. Овај фестивал би садржао спортске сусрете ученика средње школе, ликовне радионице ученика основне школе, као и поклоничка путовања. Ова њена жеља остаје за нас, који смо је познавали, обавеза.

За Марину, можемо слободно да кажемо да је телом била у свету, а душом и срцем у манастиру. Манастир Жича, за њу je била друга кућа. Радовала се кад год би могла да оде, а проводила је многе распусте у њој.

У последњим данима свог овоземаљског живота, наша сестра Марина, оболела је од вируса корона, са којим није успела да се избори.

Опело и сахрана наше драге Марине биће у понедељак 22. новембра са почетком у 14 ч.

Вечан ти помен сестро наша Марина.

Парох вички,

јереј Немања Матејић.

Contact Us