Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Ученици СШ ,,Драгачево“ и ОШ ,,Академик Миленко Шушић“ из Гуче награђени на божићном конкурсу СПЦО никољачке

Ученици СШ ,,Драгачево“ и ОШ ,,Академик Миленко Шушић“ добили су укупно 34 награде на ликовно-литерарном конкурсу СПЦО Никољачке под називом ,,Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља“. Ученици су цртали, сликали, писали, а према информацијама организатора – на конкурс је пристигло укупно преко 700 радова.

Дана 11. фебруара одржана је свечана додела награда у Цркви Светог Саве у Супњу (Рашка), где су наши ученици отпутовали из Гуче, са својим вероучитељем Дарком Стевановићем и школским педагогом ОШ ,,Академик Миленко Шушић“ Јеленом Вукашиновић. Ученици су присуствовали Светој Литургији, узевши учешће у најсветијем Заједништву, причестивши се Телом у Крвљу Христовом, а након Литургије уследила је свечана додела награда. Ученицима су награде доделили вероучитељ Никола Михаиловић и протојереј Дејан Николић, организатори конкурса. Након тога, сви заједно су се запутили у манастир Кончул, где су срдачно дочекани од стране сестринства, те су духовно и телесно окрепљени слободно време провели у Рашки.  При повратку за родни крај, обишли су манастире Стару и Нову Павлицу. Превоз за ученике организован је у сарадњи директорки обе школе, Драгице Дојчиновић и Бојане Перовић.

Нека би Оваплоћени Господ дао да наши ученици наставе ходити стопама правде Његове, развијајући љубав према Њему и Цркви Његовој и активно приступајући Чаши Заједништва са Господом и једних са другима.

Вероучитељ Дарко Стевановић

Contact Us