Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Ученици Средње музичке школе на поклоњењу светињама манастира Раче

DSC_7708У Недељу  Мироносица ученици Средње музичке школе ,,Др Војислав Вучковић“ из Чачка са својим вероучитељем Ђорђем Радојковићем, били су на поклоничком путовању које је организовала Црквена општина при храму Вазнесења Господњег у Чачку. На пут се кренуло у раним јутарњим часовима да би се стигло у манастир Рачу, где су ученици појали на Светој Литургији, коју је служио игуман манастира Герман (Авакумовић). Поклоничко путовање за ђаке Средње музичке школе организовано је у знак захвалности на њиховом труду и љубави за учешће у црквеном животу. Циљ Верске наставе је укључивање деце и омладине у литургијски живот Цркве. Ученици са својим вероучитељем певају на Светим Литургијама у чачанским храмовима и манастирима Овчарско-кабларске клисуре, учествују на бројним црквеним манифестацијама, и на тај начин песмом врше мисију Цркве.

Након Свете Литургије игуман манастира Раче срдачно је уприличио добродошлицу и припремио пригодно послужење за своје младе госте. По упознавању са знаменитостима манастира, ученици су се упутили на пешачење преко Таре до врела Лађевац и скита Светог Ђорђа. Пут се наставио обиласком манастирског имања на Калуђерским барама, где се налази параклис посвећен Србима Светитељима, приликом кога је посећен и видиковац на Тари.У поподневним часовима посећена је Мокра Гора и Дрвенград као последња дестинација овог путовања.

Ученици Средње музичке школе напојени водом живом са благотворног извора манастира Раче као предивног плода рајске Србије, у нади да ће са својим вероучитељем обилазити и друге изворе и чуваре наше светосавске духовности у вечерњим сатима пристигли су у Чачак.

Вероучитељ Ђорђе Радојковић

Contact Us