Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Ученици из Гуче на снимању Божићне песмице у Београду

Чланови Литургијске секције СШ ,,Драгачево“ и ОШ ,,Академик Миленко Шушић“ учествовали су у снимању Божићне песме, у оквиру православне, духовно-мисионарске и културно-просветне акције ,,Обновимо себе – глас Србије“.

Текст за ову песмицу која слави Христа и Богомајку, написала је Маја Ковачевић, директорка поменуте акције, а музику је компоновала Ана Ивановић, диригент хора Храма Светог Георгија на Бежанијској коси. У овај пројекат укључено је мноштво људства, међу којима и многобројни верујући глумци и певачи, као и чланови хора Храма Светог Георгија на Бежанијској коси, који су своје време издвојили да подрже ову мисионарску акцију и укључе се у слављење Господа, ради Оваплоћења Његовог,

Снимање спота је за ученике из Гуче представљало значајно искуство. Пре почетка снимања, уз стручно вођство, ученици су обишли Храм Светог Саве, крипту Храма, као и гробницу Његове Светости блаженопочившег патријарха српског господина Иринеја. Снимање је одржано на галерији Храма, а сам приступ том делу овог велелепног здања изазвао је одушевљење код деце. Након снимања, ученици су слободно време провели у Кнез Михајловој улици, а у Гучу су се вратили у касним вечерњим часовима. У Београд су путовали у пратњи вероучитеља Дарка Стевановића, а финансијер и организатор пута било је Удружење ,,Драгачевско Сунце“.

Нека би Господ дао да наши ученици наставе ходити стазама праведности, славећи Господа и имајући љубав међу собом!

Линк ка песмици – https://youtu.be/mP3dofd9Bh0?si=D4WhiQf50Llr5ZJl

Дарко Стевановић, вероучитељ

Contact Us