Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

У сусрет Васкрсу

vaskrs 2У ОШ „ Филип Филиповић“ у Чачку, 26. априла 2016.године, организовано је дружење са предшколцима поводом највећег и најрадоснијег хришћанског празника Васкрсења Христовог. Овом приликом, деца су погледала цртани филм који прати живот Исуса Христа и догађаје у последњој седмици пред Његово Васкрсење. Потом су гости учествовали у ликовној радионици. Шарали су моделе јаја од картона и уживали у изложби коју су наши ученици припремили под називом „Васкрс“.

На растанку је сваки предшколац добио поклон ручне израде. Ово Васкршње дружење је била добра прилика да се наши најмлађи суграђани упознају са животом Сина Божијег, са Његовом жртвом за спасење свих људи и са Његовом славном победом на смрћу. На делу је показан пример хришћанске љубави и слоге, оних идеала којим нас је учио Спаситељ света Исус Христос Син Божији. Посебно нас радује чињеница да се нашем позиву одазвало три стотине предшколаца из више чачанских вртића.

Посебну захвалност на труду и љубави коју су унелe у реализацију овог заиста лепог догађаја дугујемо директорки и учитељицама ОШ „Филип Филиповић“.

ђакон Ненад Ивановић

Contact Us