Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

У организацији ЦО Ужице започет нови циклус предавања „Црква и искушења садашњег времена“

Црквена општина Ужице започела је нови циклус предавања на тему Црква и искушења садашњег времена. Ове суботе, 24. септембра 2022. године, имали смо велику радост да нам у госте дође отац Александар Јевтић, свештеник у Краљеву, и одржи предавање под насловом ,,Православна духовност у савременом свету – изазови и одговори“. Предавање је одржано у  Народној библиотеци Ужице, а у присуству ужичког свештенства и заинтересоване публике уводну реч је одржао протојереј Владимир Дуканац, старешина Храма Светог великомученика Георгија.

Отац Александар, успео је да кроз сат времена живе речи, одржи пажњу слушалаца и подстакне присутне да се кроз призму Духа Светог и искуства литургијског живота суоче са искушењима које доноси садашњица. У току предавања дотакао се многих тема као што су истополне заједнице, питања ауторитета и слободе, јога, ратови, болести зависности, јавне и друштвене мреже, а на крају излагања отац Александар Јевтић је одговарао на питања заинтересованих слушалаца.

Желимо да се захвалимо нашем Архипастиру Јустину који је благословио да започнемо овај циклус предавања, оцу Александру Јевтићу на речима поуке,  Народној библиотеци на сарадњи, медијима који су испратили ово предавање и верујућем народу који је пројавио речи пророка Давида „Жедна је душа моја Бога, Бога живога. Као што кошута тражи потоке, тако душа моја тражи тебе, Боже!“ (Пс. 41).

                                                                        Протонамесник Љубан Петровић

Contact Us