Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

У Ариљу дочекане мошти руских светитеља

Благословом Епископа Јустина ариљска литургијска заједница имала је велики духовни дар да дочека мошти руских светитеља.  У суботу 20. октобра у пратњи протојереја Синише Раденковића и монаха Валентина, на улицама нашег града велики број верника се окупио да целива светињу.

Протојереј Драган Стевић у пригодној беседи заблагодарио је Богу, што можемо да се духовно окрепимо и принесемо молитве Божијим угодницима. Благословени су народи из којих Бог пројављује своје свете, благословени смо ми јер у наше време Ариље дочекује велику светињу из Русије. Позвао је све вернике из овог краја да се наредних дана сабирају на богослужењима и измоле заштиту Божијих светитеља.

Сваког дана свештеници су служили Свету Литургију, читали молитве за здравље и бдили око светих моштију, а читање Акатиста руским светитељима било је посебно посећено.

У уторак, у вечерњим часовима служена је Света тајна Јелеосвећења, они који су имали потребе дошли су да затраже исцељење и молитвену заштиту руских светитеља.

 

У среду Свету Литургију служио је архијерејски намесник пожешко-ариљски прота Ненад Величковић са братством храма. Заједно смо се још једном поклонили светињи и испратили је у Бајину Башту.

Бранко Росић, ђакон

Contact Us