Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Турнир у фудбалу између ученика Верске наставе и Грађанског васпитања у Бајиној Башти

У поподневним сатима 26. априла 2018. године, на градском игралишту „Луг“ ученици верске наставе и грађанског васпитања отпочели су турнир у фудбалу.

Одржавање  турнира у фудбалу има за циљ да покаже да можемо да будемо заједно, без обзира на разлику у избору предмета, који су ђаци изабрали да уче.

Упркос данашњици и свету који омладини свакодневно нуде разне пороке, спорт је једна од здравих активности. Јер само је здрав човек онај који има здрав дух и здраво тело, „ Mens sana in corporе sano“.

Трчање на терену и борба, представљало би у духовном смислу ону духовну борбу и трчање ка вечном Циљу, што нам показују Светитељи, који су били изврсне духовне атлете.

На турниру је учествовало 8 екипа, а утакмице су игране по куп систему. Турнир је освојила трећа година ученика, који похађају верску наставу.

Ученици са својим вероучитељем се захваљују Спортском туристичком центру “Бајина Башта“ што су нам одобрили и омогућили терен да се турнир одржи. Исту захвалност дугујемо свештенству Храма Светог Пророка Илије, који су из својих личних средстава издвојили и купили послужење за учеснике турнира.

Учешће око спортског дела организације су узели месни тренери Марко Новаковић и Иван Максимовић, као и судија Радомир, бивши ученик Техничке школе.

Дружење је настављено уз пријатне разговоре, шале, смех и песме. Овом активношћу ученика Техничке школе, желели смо да покажемо да су оваква заједничка окупљања, дружења и пријатељство добре хришћанске врлине, чему их верска настава и учи.

Ђакон Немања Матејић, вероучитељ

Contact Us