Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Трећи хуманитарни „Васкршњи дечији сабор“ – Краљево

13173842_1012122958822999_5808669550956558759_nУ организацији Градског одбора Краљево, Удружења Краљевина Србија и ОШ „Чибуковачки партизани“ Краљево, 5. маја 2016. одржан је трећи хуманитарни Васкршњи дечији сабор, за шта је и ове године добијен благослов Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина.

Средства која су прикупљана продајом украшених васкршњих јаја и украса биће искоришћена за куповину ортопедских колица за дванаестогодишњег Луку Опачића из Тавника. Васкршња јаја и украсе припремала су деца школског и предшколског узраста из краљевачких основних школа и вртића.

Поред хуманитарног дела, гости су уживали у богатом културно-уметничком програму, који је пре свега био посвећен највећем хришћанском празнику и стубу сваке нације-породици. Уметнички програм припремили су вероучитељи ОШ „Чибуковачки партизани“ , Владимир Грујић и Александар Јовић. Програм је имао за циљ да покаже колики значај има породица за развијање здраве нације и да подстакне на рађање деце. Ученици су извели представу која је била један осврт на законик цара Душана и подсетили, да је цар инсистирао на здравом хришћанском браку, чему је посветио и уводне чланове свог „Законика“. Након тога читани су радови на тему „Породица“ , као и статистика природног прираштаја у Србији у поређењу са  другим земаља.

Суорганизатори и учесници манифестације су:

Туристичка организација града Краљева, Црвени крст Краљево, ОШ „Чибуковачки партизани“, Народна библиотека ,,Стефан Првовенчани“, „Јаје пром“ Краљево, Коло српских сестара, „Свебор“, Уметничка школа, Музичка школа ,,Стеван Мокрањац“, Предшколска установа ,,Олга Јовичић Рита“, Краљевски клуб америчког фудбала “Краљевске круне” Краљево и други.

                                                                вероучитељ Александар Јовић

 

Contact Us