Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Светосавски дани духовне музике у Ивањици

Поводом јубиларних 180 година од изградње Храма Светих равноапостолних царева Константина и Јелене у Ивањици, Градски ивањички хор «Ива Вокалис» и дечији хор ОШ «Кирило Савић» на позив Црквене општине и свештенства, одржали су концерт духовне музике, 28. јануара 2018. године.

У испуњеном храму, пред слушаоцима различитог узраста, забрујала је химна просветитеља и архиепископа Саве.

Речима преподобног Јустина Ћелијског: “…Зато децу своју поверите Господу Христу, Њему, Вечноме Цару и Вечноме Владару свете Србије, и Светоме Сави. Учите их ономе што је вечно, учите их да је човек вечно биће, одговорно биће, одговара Богу за сваку реч, одговараће Богу за свако дело, за сваку помисао, за све то одговараће сваки од нас. Томе треба учити децу своју, то је истинска просвета, све друго је лаж“, деца су се обратила одраслима и тиме подсетила на величину и улогу детета у националној историји. Син који је постао отац свом родитељу и отац који је постао син свом детету, промислом Божијим, озарују стазе Србина.

“Захваљујемо се Градском ивањичком хору и њиховим оснивачима Општини Ивањица, диригенту Анити Пешић Ивковић, овим дивним основцима ОШ „Кирило Савић“ што нам помажу у овој јубиларној години, 180 година од завршетка изградње храма, ове наше ивањичке палате… Као што сте ви испунили овај храм да су тако и вечарас ваша срца и душе испуњене радошћу и лепим осећањима“,  уз захвалност обратио се у име свештенства старешина храма.

Црквена општина Ивањица

Contact Us