Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Светитељ Сава свечано прослављен у Ратини

„Ускликнимо с љубављу светитељу Сави српске цркве и школе светитељској глави“

Прослава Светог Саве, првог српског Архиепископа у Ратини започела је Светом Литургијом у нашој Цркви Светог Јована Крститеља. Било је много школске деце као и деце из вртића који су молитвено присуствовали Литургији са својим родитељима, наставницима и васпитачицама. Мноштво деце је приступило Светој тајни причешћа. Након Свете Литургије деца су са својим протама и наставницима узнели молитве и пререзали славски колач у част првог српског просветитеља и учитеља.

 

Са својом наставницом српског језика Мирјаном Обреновић, васпитачицом Јеленом Вучинић као и са наставницом музичког васпитања Драганом Адамовић, деца су извела пригодан светосавски културно-уметнички програм у цркви. Отац Драган је у својој беседи честитао славу дечици као и читавом српском роду нагласивши значај празновања Светог Саве за нас Србе. Старешина цркве прота Милош Васиљевић је благословио малишане да буду успешни и марљиви у свом даљем школовању, поделивши учесницима светосавске поклоне.

После је славље настављено у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ резањем славског колача. Директор школе Драган Јовановић је поздравио све присутне и зажелео ученицима да буду добри и марљиви, а запосленима да буду успешни у свом даљем раду. Потом је уследила додела светосавских награда најбољим ученицима школе. Славље је настављено пригодним светосавским културно-уметничким програмом.

Трипо Данило Спахић

Contact Us