Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Свети Кирик и Јулита у Врњачкој Бањи

  Дана 28. јула 2013. године, на празник градске славе Светог мученика Кирика и матере његове Јулите, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је у Врњачкој Бањи Свету Архијерејску Литургију, у храму Рођења Пресвете Богородице. Представници градских власти и војске, као и велики број верног народа Цркве Божије у Врњачкој Бањи, заједничарили су на овом молитвеним и литургијском сабрању за Трпезом Господњом, којом је началствовао Духовни Отац и Пастир Преосвећени Владика Јован.

         Након резања славског колача, заједно са верним народом Цркве Божије обављена је литија кроз Врњачку Бању до центра града, где се гради нови храм у славу и част Пресвете Богородице.

          По завршетку литије и молитве за обиље плодова и спасење свих, уприличен је свечани ручак у ресторану “Истра”. За Трпезом Љубави све присутне поздравио је старешина храма у Врњачкој Бањи јереј Саша Ковачевић, којим приликом се у име свештенства захвалио Домаћину Преосвећеном Епископу Јовану, под чијим Архијерејским благословом се одржала ова свечана прослава, као и свима који су помогли и активно учествовали у прослави градске славе.

Contact Us