Свети цар Константин и царица Јелена – храмовна слава у Горичанима

Дана 3. јуна 2021. када наша најсветија Православна Црква прославља богољубивог цара Константина и царицу Јелену, горичански храм је прославио своје заштитнике.

Светом Литургијом началствовао је архимандрит Павле (Николић), игуман Манастира Петковице код Шабца. Саслуживали су протојереј Мирослав Петров, архијерејски намесник трнавски, јереј Богдан Митровић, парох јежевички, и умировљени свештеници Милољуб Мирковић и Милан Филиповић.

Својом надахнутом беседом отац Мирослав Петров подсетио је верни народ на најзначајније тренутке из живота Светог цара Константина и царице Јелене. Њихова спремност да све жртвују за непролазно Царство Христово је и нама позив да се угледамо на њих и задобијемо живот вечни – нагласио је архијерејски намесник трнавски.

Свету Литургију својим појањем  украсили су и појци хора “Слово љубве“ из храма Свете Марине у Атеници.

Након резања славског колача отац Богољуб Симеуновић, старешина храма у Горичанима, захвалио се својој браћи у Христу часним оцима на принетим молитвама захвалности и за спасење свих душа на повереној му парохији. Евхаристијско славље настављено је за трпезом љубави коју је припремио г. Слободан Танасијевић са својом породицом .

Протојереј Богољуб Симеуновић,

парох горичанско-качулички