Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Света Архијерејска Литургија у Сирчи

На дан 13. фебруара, када славимо Свете бесребренике Кира и Јована, Епископ жички Господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. пророка Илије у Сирчи код Краљева.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: Архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић, Архијерески намесник жички протојереј Миломир Радић, протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, сирчански парох протојереј Драган Јовић и протођакон Александар Грујовић.

Овом Литургијском сабрању је присуствовао велики број верника заједно са градоначелником града Краљева господином Томиславом Илићем и председником Скупштине града Краљева господином Сретеном Јовановићем.
Народ ове парохије имао је прилику да осети духовну радост пастирске посете Његовог Преосвештенства.

Преосвећени Епископ је у својој беседи подсетио верни народ на оно што представља Црква као заједница, брод спасења који плови морем овог живота и да у њему има места за све који желе да се укрцају. Свако је позван на тај брод. Он нам пружа уточиште и води нас ка крајњем циљу, а то је Царство Божије. Епископ је, такође, подсетио присутне да смо сви добровољно присутни на Литургији. Да смо позвани, а не натерани и да смо стојећи мирно на Светој Литургији учесници вечности.

Радује и чињеница, да су велики број верника и деце приступили Светој Чаши Крви и Тела Христовог, показавши тако живу слику сједињавања верног народа са Христом.

вероучитељ Александар Јовић

 

Contact Us