Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Света Архијерејска Литургија у Мојсињу

У недељу Самарјанке, 2. јуна 2024. године, када Црква Христова прославља Светог мученика Талалеја и преподобног Стефана Пиперског, Архијереј жички Господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Успења Пресвете Богородице у Мојсињу код Чачка.

Саслуживали су Архијерејски намесник љубићки протојереј Никола Вучетић, парох прељински, протојереј Милорад Величковић, парох мојсињски, протојереј Звонко Рацић, парох брђански, јереј Милован Вучковић, парох бреснички, као и ђакон Стефан Симић. После прочитаног Јеванђеља, Предстојатељ жичког трона је сабрани верни народ поучио беседом: „Господ, Срцезналац, Који је створио сваког од нас, зна шта коме од нас и у које време треба, долази на Јаковљев извор и ту дочекује жену Самарјанку. Господ је овом приликом припремио спасење душе жене Самарјанке. И данас, Он прилази сваком човеку, баш као што је пришао и жени Самарјанки. Господ хоће нас, овде, сада, за векове. Нема ту одлагања. Господ је спасао разбојника, а како неће нас, који смо крштени у Име Његово. Зато је потребно да се вежбамо у добру, да оставимо лоше навике, да се прилепимо уз Истинитог Господа и видећемо каква је радост и светлост у души сваког од нас.“

Беседу Архијереја жичког Г. Јустина можете послушати ОВДЕ.

После Свете Литургије, трудом мојсињског пароха протојереја Милорада Величковића, за све присутне је припремљена трпеза љубави. Отац Милорад се захвалио Архијереју Јустину на доласку, благослову и поучним речима које је упутио сабраном верном народу. Такође, захвалио се свим присутним, позвавши их да ревносно живе по Божијим заповестима.

Вероучитељ Милош З. Јелић

Contact Us