Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Света Архијерејска Литургија у Манастиру Успењу кабларском

У недељни дан када се наша Света Црква молитвено сећа Светoг апостола Тимотеја и Светог мученика Анастасија, Свету Архијерејску Литургију у Манастиру Успења Пресвете Богородице на Каблару, служио је Епископ жички Г. Јустин,  уз саслужење Архијерејског намесника трнавског Мирослава Петрова и ђакона Стефана Симића.

Светој Литургији присуствовао је и протојереј Душан Ћурчић, старешина Храма Вазнесења Господњег у Чачку, док су својим умилним појањем Литургију улепшале сестре Манастира Благовештење у Овчар Бањи, са својом игуманијом Михаилом (Пантић).

Након прочитаног одељка из Јеванђеља, свим присутним се обратио пастирском беседом Владика Јустин, рекавши између осталог да је темељ и извор свега доброг, сам Бог који хоће да се сви људи спасу и да дођу у познање истине. Сваки човек који призове име Господње биће спасен, што значи да је неопходно да поверује да је Христос Господ. А када поверује, није довољно само да исповеди да је то Бог силни и моћни, друго лице Свете Тројице, већ да следује Његовим корацима и заповестима које су дате да се кроз њих спасавамо.

Беседу Епископа Јустина можете послушати ОВДЕ.

Монахиња Параскева (Парошки)

Contact Us