Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Света Архијерејска Литургија у Храму Светог Саве у Краљеву

У суботу 22. фебруара, на „Задушнице“, Владика Јустин је служио Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Краљеву.

 „Задушнице“ су, као што Владика рече у својој беседи, веома значајан дан јер се тада молимо за наше драге који су се упокојили и који више ништа не могу учинити за своје добро. Владика је говорио о томе како треба искористити овај живот пошто време пролази и долази тренутак смрти после ког више не можемо делати.

Дакле, сада треба настојати да живимо хришћански, да се кајемо за своје грехе и да се молимо Богу. А опет многи људи жуде за тим да поживе што дуже како би имали још времена за уживања. Међутим, каква су то уживања у овом свету који је огрезао у злу и смрти и који је привремен?

 

 

Владика је цитирајући знамените речи потекле из народне мудрости – „Земаљско је за малена царство, а небеско увек и довека“ – желео да нас пред почетак поста и пред сутрашњи дан који је посвећен Другом Доласку Христовом подсети да треба да живимо са свешћу да је Царство Божије једино и истинско мерило сваког живота и сваке вредности.

После завршетка Свете Литургије уследио је парастос у оквиру ког смо се молили за блаженопочивше Архијереје наше Епархије, за упокојене свештенике, за ктиторе и приложнике и за све оне које носимо у својим умовима и срцима. Нека им Бог подари Царство небеско! Амин!

Ђакон Стефан Милошевски

Contact Us