Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Света Архијерејска Литургија и освећење Крста и звона у Краљеву

У недељу 24. по Педесетници, Владика Јустин је служио Свету Архијерејску Литургију у Храму Светога Саве у Краљеву. Владики је саслуживало братство нашега храма, док је појање предводио појац нашег храма господин Иван Трајковић.

У оквиру Свете Литургије молили смо се за упокојење блаженопочившег Патријарха нашега Иринеја у Царству Христовом. Нека га Господ упокоји са његовим славним претходницима!

Након освећења Часних Дарова и Причешћа Телом и Крвљу Господњом, Владика Јустин је благосиљао жито и славски колач у част Светога Нектарија Егинског коме је посвећен параклис при здравственом центру „Студеница“. Ове године није било могуће да се у том параклису служи Литургија, тако да су лекари и о. Мирослав Јаковљевић, који је старешина болничког параклиса, своју славу прославили под сводовима нашега храма.

Потом је читава наша заједница предвођена нашим Епископом литијски изашла у порту где је Владика освештао Часни Крст и велика звона, који ће бити постављени на новоизграђени црквени звоник. Том приликом Владика је у изразио благодарност Богу што смо имамо прилику да освештамо Часни Крст и звона, јер ће нас звона позивати да благосиљамо нашега Господа и да славимо Име Његово.

 

У наредном периоду нам предстоји постављање Часнога Крста и звона на наш високи звоник. Надамо се да ће звонки звон наших звона успети да додирне душе и срца наших суграђана и да ће број учесника на Литургији бити све већи и већи.

                                                Ђакон Стефан Милошевски

Фото: Горан Шљивић

Contact Us