Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Сусрет вероучитеља СПЦ на Белом двору

Благословом његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, а иницијативом Одбора за верску наставу Архиепископије  београдско-карловачке, у циљу побољшања рада на пољу верске наставе, одржан је Сабор вероучитеља 29. маја 2018. То је био јединствен заједнички скуп око шездесет представника свих Епархија у Србији, Републици Српској, Црној Гори и подручју Хрватске где се предаје православна веронаука.

 

Сусрет је почео Светом Литургијом у 8.30 у капели Светог Андреја Првозваног у Белом двору. У наставку је одржан састанак свих учесника. После одржаног угледног часа професора Ивице Живковића, а на тему Вера и формализам у вери изложени су проблеми и разговарало се о изазовима у Верској настави на подручју свих Епархија. У закључку је изнета жеља да се заједнички нешто учини у будућем раду, у смислу покретања заједничког часописа, семинара, квиза, посета…

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Г.  Јустина, поменутом скупу су присуствовала и два представника Жичке епархије, координатор за Верску наставу протонамесник Новица Благојевић и вероучитељ Снежана Секулић.

После одржаног семинара вероучитељи су у пратњи водича обишли Бели двор, као и Краљевски двор, где их је све поздравио Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар.

Сусрет је протекао у атмосфери хришћанске љубави и уважавања, а завршио се заједничком трпезом у Богословији Светог Саве.

вероучитељ Снежана Секулић

Contact Us