Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Сретењски турнир у шаху одржан трећи пут у Гучи

Дана 15. фебруара, на празник Сретење Господње, одржан је трећи по реду Сретењски турнир у шаху, у просторијама парохијског дома Храма Светог архангела Гаврила у Гучи, са благословом Црквене општине Гуча.

Турнир је организован у сарадњи шаховске и литургијске секције СШ ,,Драгачево“ и ОШ ,,Академик Миленко Шушић“, које воде професор филозофије Ђулијано Ђулић, наставник математике Зарко Шуманов и вероучитељ Дарко Стевановић, а отворили су га чланови Литургијске секције, отпевавши химну ,,Боже правде“. Ученици су прво учествовали у Светој Литургији, причестивши се Телом и Крвљу Господњом. Након Свете Литургије, ученици су се дружили у парохијском дому, где им је уприличено послужење захваљујући ђакону Храма Милану Босићу и његовој супрузи. Прво место на турниру однео је Вук Симеуновић, ученик одељења 2/г Средње школе ,,Драгачево“ и добио је пехар и златну медаљу, док су друго и треће место однели ученици ОШ ,,Академик Миленко Шушић“ Андреј Јанковић и Немања Драмлић, који су добили сребрну и бронзану медаљу. Награде су обезеђене захвљаљујући Дарку Трипковићу, ђакону Епархије Источно-Америчке, који је пореклом из Гуче.

Нека би добри Господ дао да наши ученици стекну врлину смирења бавећи се овим племенитим интелектуалним спортом, те да се наставе редовно причешћивати из Чаше најсавршенијег Заједништва.

Дарко Стевановић, вероучитељ

Contact Us