Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Слава Храма Светог оца Николаја у Брезови

Милошћу и благодаћу Божијом у пету седмицу по празнику Васкрсења Господа Исуса Христа, у петак 22.маја 2020. године Храм светог оца Николаја у Брезови прославио је своју храмовну славу, пренос моштију светог оца Николаја.

На велику духовну радост верног народа Свету Литургију у овој великој светињи из 13.века, служили су протонамесник Душан Томић парох ужички, јереј Зоран Стевлић, парох миланџански и ђакон ивањички Иван Ћурчић.
После Свете Литургије обављен је  обред освећења славског колача и обред освећења сале у парохијском дому.
Будући да је сала била у веома лошем стању, а потребе верног народа су захтевале њено уређење и реновирање, по благослову епископа жичког др Јустина Стефановића, изведени су радови на уређењу и реновирању сале. Верни народ Ц.О Брезовачке је, захваљујући свом јединству и слози, добио пристојну и уређену салу где ће моћи после Свете Литургије да се окупља.
Ц.О. брезовачка се захваљује домаћинима славе Божимиру Шекељићу и Миливоју Радошевићу на припремљеној трпези љубави и гостопримству којом су дочекали госте овогодишње прославе празника преноса моштију светог оца Николаја.
Јереј Љубодраг Стојковић, парох брезовачки

Contact Us