Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Слава Храма Светих Кирила и Методија на Копаонику

Нашим просветитељима и учитељима, Божијим угодницима на чијем се труду темељи словенски језик, Светим Кирилу и Методију посвећен је велелепни храм на познатој планини Копаонику. Иако је храм у изградњи, другу годину за редом литургијски прослављамо његове заштитнике.

Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник студенички протонамесник Данило Петровић, уз саслужење проте Радована Радосављевића, јереја Немање Тимотијевића, јереја Владимира Јовановића и надлежног пароха Бранка Росића.

Отац Немања надахнутом беседом подсетио је присутне на богоугодно дело Свете браће и истакао да је велика радост за све нас то што ће у будућности овај храм бити место сабрања великог броја верника.

 

Након Свете Литургије, овогодишњи домаћин, председник Ц. О. Јошаничка Бања, Горан Стефановић уприличио је трпезу љубави испред Храма и симболично предао део славског колача следећем домаћину Милану Кнежевићу, такође члану црквеног одбора.

Јереј Бранко се захвалио присутнима са надом да ће се радови ускоро привести крају, те да ћемо се уз Божији и благослов ових дивних светитеља окупити дочекавши нашег Епископа и присуствовати освећењу храма.

Јелена Росић

Contact Us