Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Слава храма Св. Архангела Гаврила у селу Стапари код Ужица

У недељу, 26. јула 2015. г. свечано је прослављена слава једне од најстаријих цркава овог краја, подигнуте 1821. г. Црква у Стапарима је од ретких сеоских цркава која има  живописне фреске које је радио Димитрије Посниковић у XIX веку.

Светом Литургијом началствовао је Архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић уз саслужење свештеника: Милуна Костића, Зорана Јанковића, Драгољуба Костића, Ивана Деспића, Јована Вуковића, Павла Марковића, Михаила Вуковића и ђакона Јована Панића.

Сведоци смо тога да се из године у годину све више повећава број верника који учествују у животу Цркве, што и у овом Литургијском сабрању није изостало.

На крају литије око Храма, мудрим и охрабрујућим речима присутнима се обратио прота Милун Костић, позивајући нас све да не гасимо пламен љубави за ближње који је горео у срцима предака овог краја. Прота је нагласио да је наша дужност да усмеравамо децу на пут побожности, првенствено својим примером, показујући им да су наше душе најсигурније у Храму Божијем. На овај начин заслужићемо Божији благослов и заштиту Светог Архангела Гаврила.

Захвалност дугујемо надлежном пароху о. Михаилу Вуковићу, који је својим трудом и љубављу, као домаћин, увеличао празничну радост.

Бранко Росић, вероучитељ из Ужица

Contact Us