Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Слава Храма Преноса моштију Светог Саве у Бајиној Башти

На дан празника Преноса моштију Светог Саве бајинобаштанско свештенство је заједно са верним народом обележило славу новог храма у Бајиној Башти.

Литургијским сабрањем началствовао је игуман Манастира Раче протосинђел Герман (Авакумовић), коме су саслуживали бајинобаштански свештеници на челу са Архијерејским намесником рачанским протојерејом Милинком Лукићем.

Без обзира на постављене скеле, због радова који се обављају, велики број верника се сабрао на Светој Литургији.

 

Игуман Герман је очински поздравио присутни народ пожелевши да се храм украси и иконопише да бисмо се у њему што пре почели сабирати враћајући се светосављу. Овогодишњи домаћин славе је био г. Бобан Ристић, који је са својом супругом и троје деце припремио трпезу љубави. По устаљеном реду овогодишњи домаћин је предао део славског колача г. Милану Тришићу који ће следеће године бити домаћин славе.
Радови на изградњи Храма Светог Саве у Бајиној Башти теку устаљеном динамиком захваљујући несебичној подршци Општине Бајина Башта, локалних јавних и приватних предузећа, као и великој помоћи верног народа.
Урађен је већи део посла на електрификацији цркве и завршено је малтерисање унутрашњих зидова. Прилози се уписују у књигу прилога која се налази у новој продавници свећа у порти храма, а могуће је прилог уплатити и на жиро рачун Црквене Општине Бајина Башта број 205-275728-23 Комерцијална  банка.
Захвални Богу и Светом Сави на досадашњим успешним радовима, са радошћу очекујемо следеће сабрање у овом храму који је украсио нашу малу варош поред реке Дрине.

Протојереј Горан Милинковић

 

Contact Us