Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Савиндан у ОШ „Светозар Марковић”, Краљево

31012016-1Основна школа „Светозар Марковић” из Краљева свечано је обележила школску славу, празник Светог Саве. Најпре је 27. јануара у просторијама школе, уз пригодан програм у коме су учествовали хор и рецитатори, уприличено ломљење славског колача које су обавили јереј Радован Парезановић и јереј Ратко Хрваћанин, вероучитељ у нашој школи, а којем је присуствовао велики број ученика, запослених, ученичких родитеља, као и начелници Рашког округа и Школске управе.

Том пригодом су уручене и награде најбољем ученику школе  Анђи Миљковић, ученици осмог разреда и најбољим наставницима: Ани Милуновић, наставнику српског језика (по избору ученика) и Љиљани Ерац, наставнику биологије (по избору Наставничког већа). Награђени су и најбољи радови на литерарном и ликовном конкурсу који је спроведен поводом школске славе.

Обележавање Савиндана настављено је Светосавском академијом коју су ученици извели 28. јануара у сали Позоришта. Уз пригодни говор директора школе, госпође Славице Павловић и беседу вероучитеља јереја Ратка Хрваћанина, дат је колажни приказ најбитнијих детаља из живота првог српског просветитеља и архиепископа.

У програму су учествовали чланови драмске секције коју је припремила Гордана Миљковић, наставник српског језика и хор школе, којим је дириговала Драгана Милићевић, наставник музичке културе.

Светосавској академији је присуствовао и координотор за верску наставу Епархије жичке јереј Новица Благојевић, као и велики број ученика, запослених и ученичких родитеља.

Слободан Миловановић,
наставник српског језика

 

Contact Us