Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Савиндан у Краљеву

Свети Сава, први Архиепископ српски, свечано је прослављен у Саборном храму  у Краљеву, посвећеном истоименом светитељу. Прослава је започела литургијским сабрањем којим је началствовао Његово Преосвештенство Епископ жички, Господин Јустин, уз саслужење свештенства и монаштва Eпархије жичке. Литургији је присуствао велики број деце, који су са својим родитељима, наставницима, вероучитељима дошли, да у својој Цркви, прославе највећег српског светитеља.

Након евхаристије и приношења славских дарова, славље је настављено. Деца из краљевачких основних школа „Димитрије Туцовић“ и „Јово Курсула“  су нам подарила лепу и веселу приредбу поводом данашњег празника. Из дечијих уста, то јест срца, чуле су се молитве, рецитације и милозвучни гласови дечијег хора ОШ “Димитрије  Туцовић“. Посебни гости су нам били деца са посебним потребама из школе „Иво Лола Рибар“.

По завршетку приредбе, Преосвећени Владика, заједно са братством храма, је као уздарје свој присутној  деци поделио  „светосавске пакетиће“. Још дуго је у великом храму одзвањала радосна граја  деце.

Свечаност је завршена трпезом љубави у просторијама црквено-парохијског дома храма Светога Саве Српског.

                                                                                                                                           Јереј Новица Благојевић

Contact Us