Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Савиндан у Гучи

На дан Светог Саве, најзначајније личности наше прошлости и најсветлијег путоказа наше будућности, после Свете Литургије у Храму Светог архангела Гаврила коју је служио јереј Милун Стефановића, уз саслужење протојереја-ставрофора Милуна Ивановића, пререзан је славски колач. Верном народу старешина храма о. Милун Стефановић је честитао празник и истакао важност окупљања на литургијским сабрањима и узимања учешћа у Светој Тајни Причешћа. Уз помоћ општине Лучани деци су подељени пакетићи, уз њихов труд да љубав према светитељу покажу и наученим стиховима.

У реновираном простору Средње школе „Драгачево“ у Гучи, после резања славског колача је уследио краћи програм проткан стиховима о Светом Сави недавно преминулог Гучанина, књижевника Нике Николе Стојића. Издвојено одељење ове школе у Лучанима су посетили јереји Раде Марић и Мирослав Миленковић где је пререзан славски колач и изведен програм.

Наставници Основне школе „Академик Миленко Шушић“ су учествовали у молитвеном сабрању, а чин благосиљања и ломљења славског колача је обављен у храму.

Марина Луковић, наставник верске наставе

ИСЦЕЛИТЕЉ

Идем

кршном гором

и

болан, непреболан, тражим

отисак стопе у камену.

 

Падам ничице.

Главу

у стопу стављам

и чекам…

 

На моју главу

спушта се

топла рука…

Погледам:

нада мном

и

својом стопом

Сава Исцелитељ.

 

Ника Никола Стојић

Гуча, 1998.

 

 

Contact Us