Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Савиндан у Годачици

Празник Светог Саве свечано је прослављен литургијским сабрањем у Цркви Успења Пресвете Богородице у Годачици. Већ традиционално, прослава дана Светог Саве почела је Светом Литургијом, у њој су као и сваке године узели учешћа ученици са својим родитељима, наставно и ненаставно особље ОШ ,,Олга Милутиновић“ у Годачици. Дивно је било видети јединство Цркве и школе, као што нам је и Свети Сава оставио у аманет. Свету Литургију служио је јереј Ненад Јаковљевић, за певницом су на Литургији одговарали наставници школе на челу са директорком а деца су причала Оче Наш и Символ вере као и певајући химну Светом Сави. Као и на претходним сабрањима деца су у великом броју приступила Светој Чаши и причестила се Телом и Крвљу Христовим.

Након Литургије приступило се сечењу Славског колача у просторијама матичне школе у Годачици као и у истуреном одељењу у Раваници, где су такође узели учешћа особље школе заједно са ученицима и њиховим родитељима. Деца су са већ припремљеним пригодним програмом о Светом Сави улепшали свима присутнима овај празник.

Као што нас је некада давно Свети Сава сабирао и окупљао, верујемо да ћемо се и убудуће овако сабирати на његов дан, јер заиста је било дивно видети и доживети данашњи дан у Годачици.

Вероучитељ Ненад Петровић

Contact Us