Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Савиндан у Белановици

1397145_895796767205694_2320790835242930000_oЛитургијска заједница при храму Покрова Пресвете Богородице у Белановици прославила је празник просветитеља и првог српског архиепископа Светог Саве на начин како то и доликује. Прослава је започета Светом Литургијом, а посебну радост су нам причинили ученици ОШ „Сестре Павловић“ који су, благодарећи труду свог вероучитеља Синише Јовановићa, испунили у великом броју литургијски простор и својим појањем молитвено учествовали на Св. Литургији и запевали речи светосавске химне.

Началствујући свештенослужитељ и старешина цркве, јереј Благоје Видаковић, после сечења славског колача благовестио је заједници велику радост због сабрања и рекао: „Свети Сава је утврдио духовне темеље српског народа. Неки данас граде кров без темеља, а ми добро знамо да се кућа не гради од крова – већ од темеља. Наставимо, браћо и сестре и учимо нашу децу, да градимо оно што је Сава започео. Немојмо стати, јер сваки камен уграћен у тврђаву која је на Светосавским темељима грађена чини нас ближе Богу и Светоме Сави.“
Ученицима који су се потрудили и научили пригодну рецитацију о Светом Сави, додељени су пакетићи са школским прибором и слаткишима, а након ове духовне благодати, прослава је настављена у ОШ „Сестре Павловић“ у Белановици.

Contact Us