Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Савез слепих и слабовидих – наставак божићних предавања у Ужицу

„Када бисте били слепи не бисте имали греха, а сада говорите да видите, тако ваш грех остаје“ (Јн 9, 41)

Последње предавање божићног циклуса лета Господњег 2022. при Цркви Светог апостола и јеванђелисте Марка у Ужицу посвећено је теми „Славите Господа јер је добар“, а гости су били браћа и сестре из савеза слепих и слабовидих и етно група Цркве Светог Георгија из Ужица са старешином протојерејем Владимиром Дуканац.

Уводне речи о доброти Божијој упутио је протојереј – ставрофор Милић Драговић захваливши се пријатељима из савеза слепих и пожелевши их добродошлицу. Крстоносна димензија хришћанског живота подразумева различите врсте страдања и трпљења: телесног, духовног, економског, емотивног… Христоликост сваког бића даје нам могућност да покренемо у себи добро које ће одолети искушењима и пројавама сваког зла и дати снагу да крст свој носимо достојанствено уз благодарење Богу.

Испред савеза слепих обратила се председница Драгана Дучић говорећи о сарадњи црквених заједница и савеза, напоменувши да је доброта дар од Бога која се остварује у заједници. После прочитаних стихова из своје књиге, Драгана је представила песника и бившег професора Драгана Поповић Кузурлију, ужичког Хомера, који се уз здравицу и песму обратио присутним гостима. Емотивно вече у испуњеној сали парохијског дома украсила је етно група при Цркви Светог Георгија отпевавши неколико песама, између осталог,  „Сузе Косова“, „Расти, расти мој зелени боре“.

Отац Милић Драговић је упутио речи захвалности свима који су присуствовали овогодишњем циклусу божићног предавања подсетивши нас да рођење Богомладенца Христа дочекамо у миру и у доброј вољи.

Ђакон Бојан Мијаиловић

Contact Us