Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Састанак вероучитеља студеничког намесништва

PC130001У сали парохијског дома при храму Св. Арх. Гаврила у Рашки, 12. децембра 2014. године, организован је састанак наставника Верске наставе за студеничко намесништво. Састанак је сазвао координатор за Верску наставу у Жичкој епархији, јереј Новица Благојевић, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Јустина, како би се упознао са стањем верске наставе и представио делокруг рада, обавезе и одговорности координатора за Верску наставу.

На састанку су најпре пренети благослови за рад и поздрави Његовог Преосвештенства а затим је координатор изнео своје намере о озбиљном и одговорном приступу Верској настави, што очекује и од вероучитеља.

Обавестио је наставнике да је преуређен епархијски сајт, као и да је одвојено неколико страна у епархијском часопису Жичког благовесника за верску наставу, где очекује да ће вероучитељи узети учешће и објављивати нешто из свог рада или рада својих ученика. Позвао је наставнике да узму учешћа у формирању интерног приручника за веронауку, у ком ће сваки вероучитељ приложити по једну наставну јединицу из разреда који жели. Ток часа треба да буде детаљно изложен, дакле целокупне активности, како наставника, тако и ученика. Координатор је апелаовао на вероучитеље у студеничком намесништву да чешће организују састанке и разговарају о активностима и проблемима у раду. Такође их је позвао да ученике, када су у могућности, у току наставе доводе на Свету Литургију и додао да је то право место за катихизацију деце. Што се тиче поклоничких путовања, о. Новица је рекао да ће у договору са Епископом направити неколико модела путовања у смислу дестинација које ће ученици обилазити, тако да буду јединствене за све вероучитеље за целу епархију.

Потом је уследила детаљна анализа стања веронауке у студеничком намесништву, где су у вишесатном разговору сви узели учешћа.

Састанак је завршен вечером на којој је координатор пожелео наставницима и ученицима лепу и плодоносну сарадњу, да живе и раде одговорно, у љубави и радости.

Ђакон Бојан Сујић

Contact Us