Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Радост и туга у манастиру Враћевшници

Данас, 16. новембра, на дан када наша Света Црква прославља Обновљење храма Светог великомученика Георгија, Преосвећени владика жички г. Јустин, служио је свету архијерејску Литургију и монашко опело новопредстављеној монахињи Ефросинији у манастиру Враћевшници.

Повод је био двојак. Како је то владика Јустин, у надахнутој беседи говорио направивши паралелу између праве хришћанске туге и радости. Јер иако тугујемо, због телесне смрти дивне монахиње, која се 62 године у овом манастиру припремала за овај дан, не тугујемо као „они који немају наде“ него смо у души радосни, јер верујемо да ће је, због њеног живота и обећања датог нам, Господ населити у Царству Небеском. А сам Господ нас је на најлепши начин утешио, јер је дан њеног укопа, дан када манастир прославља свог заштитника Светог великомученика Георгија Победоносца.

Након Св. Литургије и Опела, сви присутни, на челу са нашим Епископом, узели су учешћа у трпези љубави која је у исто време и славска и за покој душе монахиње Ефросиније.

протонамесник Божидар Бован, парох липовачки

Contact Us